Reisverhalen: Spanje Vlag Spanje

Het loont de moeite om op de prijslijst te kijken voor je besteld. Creatief afronden lijkt een nationale Spaanse sport in toeristische delen van AndalusiŽ. Elk cafť is verplicht zichtbaar een prijslijst op te hangen. Het kan soms wel 40% van de rekening schelen.

Neem naar Spanje oordopjes mee. Na Sumatra, Thailand en Laos dachten we wťl wat aan te kunnen. Maar als je in kleine pensŪones slaapt, midden in de spaanse wijken, kan het īs avonds vrij rumoerig zijn. Vergeleken met drie oude spaanse mannetjes, gewapend met Rioja of sherry, is het verkeer in Bangkok werkelijk helemaal niets. Wel gezellig!

In Madrid kon je vaak op meerdere manieren in een cafť bestellen: aan de bar, op het terras of aan een tafeltje in de zaak zťlf. Bekijk op het menu of de prijzen verschillen per manier. Aan de bar bestellen (en opdrinken) is vaak stukken goedkoper!

Het metro netwerk in Madrid is zeer goed verzorgd. Koop een meer-ritten kaart. De prijs per rit is dan de helft goedkoper. Ook vanaf het vliegveld is de metro de goedkoopste en makkelijkste manier.

Koop een "Bluff Your Way Into Spain" boekje, of iets dergelijks. Je zal het nodig hebben, want de meeste spanjaarden spreken zeer slechts Engels.

Spanje is niet het beste land om te bezoeken, als je net bent gestopt met roken. Er mag hier werkelijk overal gerookt worden. En de Spanjaarden doen dat dus ook!

alle reisverhalen en foto's voor Spanje

Reisfoto Spotlight

De ingang van Parc Guell, Barcelona.
De ingang van Parc Guell, Barcelona. Bekijk groter...

Reisfoto Spotlight

Pleintje bij Avebida de la Constitucion, Sevilla.
Pleintje bij Avebida de la Constitucion, Sevilla. Bekijk groter...

Kaart en Route

Kaart en route Spanje

De Landen...

De Reizen...